Ruimte voor ondersteuning bij rouw en verlies

Wat heb je nodig na een verlies? Rouwen – hoe doe je dat? Verliesverwerking gaat bij iedereen anders.
Er bestaat geen ‘normaal’ rouwproces. Rouw vraagt wel tijd en aandacht. En om het zoeken van een balans tussen ruimte geven aan je verlies en de werkelijkheid van je nieuwe dagelijkse situatie.

Activiteiten

Supportgroep voor ex-mantelzorgers en naasten. Bij onze 8-wekelijkse supportgroepen is er ruimte om te delen met anderen, die in hetzelfde proces zitten. Ook is er tijd om stil te staan bij verschillende thema’s. Er wordt gebruik gemaakt van geleide meditaties en reflecties die ondersteunend kunnen zijn voor heling, herstel, vergeving…
Bijeenkomst voor ex-mantelzorgers en naasten. Onderdeel van je rouwproces nadat een naaste overlijdt is om te ervaren hoe hij of zij onderdeel blijft van je leven. Je kunt niet meer “live” interactie hebben maar ze hoeven ook niet volledig uit je leven te verdwijnen. Eén manier om dit te doen…

Luistersupport

Wil je met iemand je verhaal delen? Hoe het voor je is om betrokken te zijn bij iemand die gaat sterven, wat je meemaakt, waar je je zorgen over maakt.

Bij onze werkwijze vind je meer informatie over luistersupport.

"Ze worstelde niet langer met het verdriet maar kon ermee gaan zitten als een blijvende metgezel en het een deelgenoot maken in haar gedachten."
George Eliot

Waarbij kunnen we je ondersteunen in jouw zorg voor anderen?