Cursus ‘Aanwezig zijn’ ONLINE

Voor zorgprofessionals en hulpverleners

Hoe maken we wezenlijk contact met onze patiënten/cliënten ondanks de beperkingen van deze tijd?

Afgelopen jaar heeft ons geleerd hoe belangrijk intermenselijk contact is tussen patiënten, familie en hulp/zorgverleners. Met de uitdaging van Corona werd het duidelijk dat andere middelen nodig zijn om dat contact te verwezenlijken. Nu meer dan ooit kan het zeer behulpzaam zijn om de rust en ruimte te creëren in onszelf om te verblijven met wat zich aandient.

Tijdens deze interactieve online cursus ervaren we hoe we via een mindful en compassievolle aanwezigheid een connectie kunnen maken met de ander en tegelijkertijd onszelf kunnen beschermen tegen uitputting en stress. We leren eenvoudige methoden toe te passen zodat we aandachtig aanwezig kunnen zijn. Deze methoden helpen ons ook in het aanvoelen en afbakenen van eigen grenzen en het omgaan met stressvolle situaties.

In deze ervaringsgerichte cursus is er ruimte om de methoden te leren en ze te oefenen voor onszelf én in interactie met anderen. Naast korte presentaties is er gelegenheid voor het uitwisselen van eigen ervaringen, discussie in breakout groepen en het stellen van vragen.

Doordeweeks wordt je ondersteund met

  • Toegang tot audio opnames van geleide meditaties en reflecties
  • Wekelijkse online meditatiesessie voor zorg- en hulpverleners
  • Optionele mindful reminders via een WhatsApp groep
  • Een 5e vervolg sessie waarin we met jou inchecken hoe het gaat met het in praktijk brengen van de kennis en vaardigheden uit de cursus

Deelnemers kunnen na afloop van de cursus gebruik maken van de doorlopende ondersteuning van:

 

Wat deelnemers zeiden over de training:

“Zat goed en fijn in elkaar, iedereen goed in contact gebracht met elkaar.”

“Mooi om te zien hoe een cursus als dit online toch echt wel goed zijn werk doet en aankomt en beklijft en zijn uitwerking heeft.”

Data

dinsdagavond 26 oktober, 2, 9, 16 november en 7 december 2021

De cursus wordt gegeven via Zoom.

Accreditatie

Deze cursus is geaccrediteerd bij de V&VN (10 punten) en de SKGV (2,5 punten). Neem contact met ons op over accreditatie voor jouw beroepsgroep.

Agenda

26 oktober t/m 7 december 2021

Start: 19.30

Eind: 21.30

€135/€105 voor minima

Inschrijven Doneren

Extra informatie

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Op de hoogte blijven van onze trainingen, workshops, lezingen en andere activiteiten? Schrijf je nu in en ontvang 1x per maand een update.

Wanneer je je inschrijft ga je akkoord met ons privacy beleid. Na inschrijving kan je je altijd weer uitschrijven