Metgezel zijn voor een naaste die gaat sterven

cursus voor 60 plussers

Velen van ons zullen een dierbare bijstaan in hun laatste levensfase. De dood komt voor iedereen en mensen gaan op hun eigen manier. Hoe kun je daar bij blijven?

We willen er zijn voor de ander maar het aanzien van hun stervensproces kan ons confronteren met onze eigen angsten en ongemakken rondom de dood. Hoe stem je af op de behoefte van de ander en ook op die van jezelf?

In deze cursus krijgen we de ruimte om onze eigen sterfelijkheid onder ogen te zien en om meer bekend te raken met het proces van sterven. We leren handvatten voor het bijstaan van de ander in hun proces van relaties afronden, terugkijken naar hun leven en vooruit kijken naar de dood. We ontdekken hoe we een veilige omgeving kunnen maken voor de stervende zodat ze hun eigen antwoorden kunnen vinden op grote levensvragen. En zodat ze zich op hun eigen manier kunnen voorbereiden op het levenseinde.

Deze cursus “Metgezel zijn” is geschikt voor alle 60-plussers die momenteel zorgen voor een naaste die ernstig ziek is of die verwacht dit in de toekomst te gaan doen.

De cursus vindt plaats eens in de twee weken op 6 woensdag middagen: 23 september, 7 en 21 oktober, 4 en 18 november en 2 december 2020.

Coronabeleid: Mochten we ineens geen bijeenkomsten meer mogen houden dan zullen er andere alternatieven (bijv. online) aangeboden worden. Dit doen we in overleg met de deelnemers.

Aantal deelnemers: 8

Agenda

23 september t/m 2 december 2020

Waterspiegelplein 10D

Start: 13.00 uur

Eind: 16.30 uur

€195 / €150 voor minima

Neem contact op met Annie Birken via info@carespace.nl over een betaalregeling als dat nodig is.

Inschrijven Doneren

Extra informatie

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Op de hoogte blijven van onze trainingen, workshops, lezingen en andere activiteiten? Schrijf je nu in en ontvang 1x per maand een update.

Wanneer je je inschrijft ga je akkoord met ons privacy beleid. Na inschrijving kan je je altijd weer uitschrijven