Cursus Metgezel zijn – voor een naaste die gaat sterven

cursus voor 60 plussers

Velen van ons zullen een dierbare bijstaan in hun laatste levensfase. De dood komt voor iedereen en mensen sterven op hun eigen manier. Hoe kun je daar bij blijven als mantelzorger, partner of compaan?

We willen er zijn voor de ander maar het aanzien van hun stervensproces kan ons confronteren met onze eigen angsten en ongemakken rondom de dood. Hoe stem je af op de behoefte van de ander en ook op die van jezelf?

In deze cursus krijgen we de ruimte om onze eigen sterfelijkheid onder ogen te zien en om meer bekend te raken met het proces van sterven. We leren handvatten voor het bijstaan van de ander in hun proces van relaties afronden, terugkijken naar hun leven en vooruit kijken naar de dood. We ontdekken hoe we een veilige omgeving kunnen maken voor de stervende zodat ze hun eigen antwoorden kunnen vinden op grote levensvragen. En zodat ze zich op hun eigen manier kunnen voorbereiden op het levenseinde.

Deze cursus “Metgezel zijn” is geschikt voor alle 60-plussers die momenteel zorgen voor een naaste die ernstig ziek is of die verwacht dit in de toekomst te gaan doen.

Wat deelnemers zeiden over de cursus:
“Tijd voor jezelf en vooral de tijd nemen om het onderwerp te voelen, te bespreken en bespreekbaar maken. Vergankelijkheid in jezelf/in het leven echt voelen, ervaren en eigen maken.”

“Ik zou deze cursus aanbevelen omdat het je niet alleen praktische handvatten aanreikt voor hoe om te gaan met een ander bij het stervensproces, maar ook met jezelf, in je dagelijks leven en ter voorbereiding op je dood.”

De volgende cursus vindt plaats eens in de twee weken op 6 woensdag middagen: 15 en 29 september, 13 en 27 oktober, 10 en 24 november 2021.

Aantal deelnemers: 12

Agenda

Nog geen datum ingepland. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Extra informatie

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Op de hoogte blijven van onze trainingen, workshops, lezingen en andere activiteiten? Schrijf je nu in en ontvang 1x per maand een update.

Wanneer je je inschrijft ga je akkoord met ons privacy beleid. Na inschrijving kan je je altijd weer uitschrijven