Gespreksgroep Levenskunst bij levend verlies

voor mantelzorgers van een familielid met dementie

Soms kom je van de ene op de andere dag als geliefde in een situatie waarin je je genoodzaakt ziet de zorg voor je partner op je te nemen. Van partner verander je in mantelzorger. Een woord dat de liefde en lading van de verandering in je relatie niet dekt.

Carespace en Stichting Mantelzorg & Dementie hebben een gespreksgroep ontwikkeld voor mantelzorgers met een partner/familielid met dementie. Tijdens de bijeenkomsten is er aandacht voor ervaringen van verlies en rouw. Gedurende het proces van dementie word je er voortdurend mee geconfronteerd dat je je partner stukje bij beetje verliest, ook als is hij of zij er nog wel. Levend verlies wordt dit genoemd. Levenskunst bij levend verlies, hoe doe je dat?

Om de week gaan wij hierover met elkaar in gesprek, en ook over wat wezenlijk voor ons is op dit moment. In de 5 bijeenkomsten is er gelegenheid voor elkaars verhalen en ruimte om samen woorden te vinden die rechtdoen aan onze ervaringen. Carespace ondersteunt je in het (verder) ontwikkelen van je persoonlijke vaardigheden en reikt tools aan gericht op zelfzorg.

Stichting Mantelzorg & Dementie is er voor mensen die te maken hebben met dementie en hun naasten. Op verschillende locaties in Amsterdam-West en Nieuw-West organiseren wij ontmoetingsgroepen voor mensen met beginnende dementie.

De bijeenkomsten vinden plaats op woensdag 30 september, 14 en 28 oktober, 11 en 25 november 2020. Mochten we ineens geen bijeenkomsten meer mogen houden dan zullen er andere alternatieven (online of telefonisch contact) aangeboden worden. Dit doen we in overleg met de deelnemers.

Agenda

Nog geen datum ingepland. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Extra informatie

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Op de hoogte blijven van onze trainingen, workshops, lezingen en andere activiteiten? Schrijf je nu in en ontvang 1x per maand een update.

Wanneer je je inschrijft ga je akkoord met ons privacy beleid. Na inschrijving kan je je altijd weer uitschrijven