Mindfulness en compassie in de palliatieve zorg

3-daagse training voor professionele zorg- en hulpverleners en getrainde vrijwilligers


In deze ervaringsgerichte training leren we hoe we op de angsten en existentiële vragen van terminaal zieken en hun naasten in kunnen spelen. De combinatie van bewezen aandachtsmethoden met de kennis en vaardigheden van de hedendaagse palliatieve zorg maken dat deze training heel toepasbaar is in de praktijk.

We ontdekken hoeveel invloed onze aanwezigheid kan hebben op onze patiënten/cliënten. Door onszelf te trainen in mindfulness, gewaarzijn en compassie kunnen we meer rust, vertrouwen en warmte in ons contact met anderen brengen. De ander kan zich daardoor gehoord en geborgen voelen, waardoor ruimte kan ontstaan voor reflectie op levensvragen.

Daarnaast leren we hoe we beter voor onszelf kunnen zorgen in het werk, dat vaak veel van ons vraagt en tegelijk veel geeft.

Deze training focust op vier kerncompetenties op het gebied van:

  • Aandacht: toegepaste mindfulness zodat we echt aanwezig kunnen zijn voor de ander
  • Communicatie: wezenlijk contact aangaan met patiënten, cliënten en familieleden
  • Spirituele zorg: behoeften in kaart brengen op het gebied van zingeving, relaties met anderen, betekenis geven aan lijden en angst voor de dood en daarop inspelen
  • Compassie: vaardigheden voor het omgaan met moeilijke of stressvolle zorgsituaties

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd voor verpleegkundigen en verzorgenden (V&VN). Neem contact met ons op via info@carespcace.nl als u bijscholingspunten zou willen voor een andere beroepsgroep.

Deze training werd gepland voor 19 t/m 21 juni 2020 maar vanwege Corona gaat deze helaas niet door. Een datum wordt gezocht later in het jaar. Meld hier je interesse in de training en wij zullen contact opnemen zodra deze weer ingepland wordt.

Agenda

Nog geen datum ingepland. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Extra informatie

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Op de hoogte blijven van onze trainingen, workshops, lezingen en andere activiteiten? Schrijf je nu in en ontvang 1x per maand een update.

Wanneer je je inschrijft ga je akkoord met ons privacy beleid. Na inschrijving kan je je altijd weer uitschrijven