Nog geen datum ingepland. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.
Het aanmeldformulier opent in een nieuw venster

Aanwezig zijn in zorg

Trainingsdag voor professionele zorg- en hulpverleners en getrainde vrijwilligers.

Professioneel zorgen voor anderen kan heel vervullend en betekenisvol zijn. Toch kunnen we uitgeput en moedeloos raken als we langdurig geconfronteerd worden met (ernstige) ziekte, sterven en rouw. We lopen daardoor het risico van burnout op, ook al zijn we heel gemotiveerd om anderen te helpen.

In deze trainingsdag voor professionele zorg- en hulpverleners leren we:

  • hoe meditatie en (zelf-)compassie ons kunnen ondersteunen in de zorg voor anderen
  • hoe we vanuit rust en aandacht naar anderen kunnen luisteren
  • hoe op een betrokken manier voor de ander te zorgen, zonder overbelast te raken.

Accreditatie wordt aangevraagd voor verpleegkundigen en verzorgenden (V&VN).

Wat deelnemers teruggeven over deze trainingsdag:

“De wijze van luisteren d.m.v. liefdevolle aanwezigheid kost mij veel minder energie dan de manier waarop ik “gewend” ben te luisteren (veel meer analytisch, zoekend naar wat de ander mij wil zeggen). Nu bleef de verantwoordelijkheid meer gedeeld.”
– Verpleegkundige hospice

“De sfeer gedurende de dag, de openheid, ruimte, de warme omhulling, dit maakt dat ik dichtbij en met mezelf kan zijn en daardoor dichtbij de ander.”
– Persoonlijk begeleider gehandicapte kinderen

“Belangrijk inzicht was dat iemand niet zijn lijden ís! Het vertrouwen in iemand zijn ware mooie essentie achter zijn “masker” van woorden en lijden liet mij een contact van een andere orde ervaren. Los van de poppenkast van gedachten, gevoelens, emoties, lijden enz. Prachtig mooi!”
– Carola van Os, creatief begeleider

Extra informatie

Trainer(s):

De meditatie- en compassiemethodes die wij gebruiken bij CareSpace, heb ik als diep helend en transformerend ervaren in mijn persoonlijke rouw- en herstelprocessen. Compassietraining Ik ben in 1997 afgestudeerd (post-HBO) als psychodynamische muziektherapeute bij Roehampton Institute in Londen. In de … Read more