29 juni t/m 30 juni 2019

  • Huis aan ‘t Water
  • 10.00 uur
  • 17.00 uur
  • 225,00
  • inclusief een vegetarische lunch
Het aanmeldformulier opent in een nieuw venster

Deep Listening Weekend

Met Rosamund Oliver en Annie Birken

Weekendtraining voor professionele zorg- en hulpverleners. 

Deze ervaringsgerichte en interactieve cursus is bedoeld voor iedereen die de Deep Listening-methode wil leren en zijn luistervaardigheden verder willen ontwikkelen.

Deelnemers beschrijven de methode als prettig en transformatief: we gebruiken de kracht van aanwezig zijn terwijl we luisteren, zodat we écht horen wat gecommuniceerd wordt.

De cursus is geschikt voor iedereen die in zijn werk te maken heeft met luisteren – en past de methode van Awareness-Centered Deep Listening Training (ACDLT®) toe. Deze combineert inzichten uit de psychologie en neurowetenschappen met de methodologie van contemplatieve oefeningen in compassie en meditatie.

Deelnemers vanuit heel verschillende professionele achtergronden, leren hoe ze deze methode in hun werk en leven kunnen integreren. Ze geven aan meer vertrouwen in hun luistervaardigheid te hebben, na het volgen van onze Deep Listening Training.

Accreditatie

Deze training was in 2017 geaccrediteerd voor huisartsen, verpleeghuisartsen en artsen in de gehandicaptenzorg; accreditatie wordt opnieuw aangevraagd voor 2019.
Informeer over de mogelijkheden om accreditatie aan te vragen voor jouw beroepsgroep.

Wat deelnemers teruggeven over de deze training:

“De oefeningen zijn heel gebruiksvriendelijk. Je kan ze in je werk als palliatief verpleegkundige heel goed gebruiken. Het is evenals een cursus “zorg voor de zorgende.” Na de cursus ben je als herladen voor je verdere leven. Het biedt de mogelijkheid om je te wapenen tegen burnout. Goede financiële investering voor werkgevers. Geweldige cursus.”
– Marianne Vidts, palliatief verpleegkundige

Extra informatie

Trainer(s):

Rosamund Oliver richtte in 2003 de Deep Listening Training op, die nu in 5 landen gegeven wordt. In 1996 werd ze gekwalificeerd als UKCP geregistreerde psychotherapeut in Core Process Psychotherapy. Voor meer dan tien jaar had ze een privépraktijk in … Read more

De meditatie- en compassiemethodes die wij gebruiken bij CareSpace, heb ik als diep helend en transformerend ervaren in mijn persoonlijke rouw- en herstelprocessen. Compassietraining Ik ben in 1997 afgestudeerd (post-HBO) als psychodynamische muziektherapeute bij Roehampton Institute in Londen. In de … Read more