Annie Birken

De meditatie- en compassiemethodes die wij gebruiken bij CareSpace, heb ik als diep helend en transformerend ervaren in mijn persoonlijke rouw- en herstelprocessen.

Compassietraining

Ik ben in 1997 afgestudeerd (post-HBO) als psychodynamische muziektherapeute bij Roehampton Institute in Londen. In de opvolgende jaren als muziektherapeute, heb ik ervaren hoe het is om dichtbij een burnout te komen. Zo begon mijn ontdekkingstocht in meditatie en compassietraining. Over de jaren heen heb ik een aantal lange meditatieretraites gedaan, inclusief een van drie jaar. Hierin heb ik ontzettend veel handvatten gevonden om de zorg voor anderen en mezelf steeds beter in balans te houden.

Spirituele zorgtraining

Geïnspireerd hierdoor ging ik vanaf 2001 intensieve training volgen bij spirituele zorgtrainers zoals Christine Longaker, Rosamund Oliver en Kirsten Deleo. Ik heb ook als vrijwilliger in de terminale zorg in Amsterdam gewerkt.

In 2013 werd ik geautoriseerd als trainer in het toepassen van meditatie, compassie en spirituele vaardigheden in de zorg. Ook ben ik gecertificeerde trainer in Awareness-Centred Deep Listening en van het Authentic Presence trainingsprogramma. In mei 2018 heb ik CareSpace opgericht.

Ondersteuning en tools voor iedereen

Bij CareSpace heb ik één grote wens: dat iedereen de ondersteuning en innerlijke hulpmiddelen heeft met verlies, ziekte en sterven om te kunnen gaan. Ik gun iedereen de mogelijkheid om eigen veerkracht te bewaren in de zorg voor anderen.

“We know in our heads that we will die. But we have to know it in our hearts. We have to let this fact penetrate our bones. Then we will know how to live.”

Larry Rosenberg uit Living in the Light of Death: On the Art of Being Truly Alive

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Op de hoogte blijven van onze trainingen, workshops, lezingen en andere activiteiten? Schrijf je nu in en ontvang 1x per maand een update.

Wanneer je je inschrijft ga je akkoord met ons privacy beleid. Na inschrijving kan je je altijd weer uitschrijven