Lieke van Nood - CareSpace

Lieke van Nood

Persoonlijke verlieservaringen maakten dat ik me ruim tien jaar geleden ben gaan verdiepen in hoe mensen in onze samenleving omgaan (of niet omgaan) met de dood. Welke psycho-sociale en spirituele ondersteuning is er mogelijk rondom ouderdom, ziekte en sterven? Ik heb me omgeschoold en ben gaan werken in de palliatieve zorg, in hospices en verpleeghuizen. Tegenwoordig begeleid ik ook als professioneel rouw- en verliesbegeleider mensen die te maken hebben met zingevingsvragen, verlies van gezondheid en/of verlies van een naaste. Dat doe ik o.a. vanuit mijn eigen praktijk in Amsterdam.

Vanaf 2010 heb ik trainingen gevolgd op het gebied van meditatie & compassie, Awareness-Centred Deep Listening en het toepassen van contemplatieve methoden in de zorg. Daar heb ik kunnen ervaren en observeren hoe universeel, praktisch en effectief deze methoden zijn, zowel in de zorg voor anderen als in de zorg voor jezelf.

Dat CareSpace mag bijdragen om deze methoden wijdverbreid te integreren in onze samenleving en te zorgen voor een nieuwe klank in de zorg rond leven en sterven.

“Ring the bells that still can ring,
Forget your perfect offering,
There is a crack in everything,
That’s how the light gets in.”

Leonard Cohen

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Op de hoogte blijven van onze trainingen, workshops, lezingen en andere activiteiten? Schrijf je nu in en ontvang 1x per maand een update.

Wanneer je je inschrijft ga je akkoord met ons privacy beleid. Na inschrijving kan je je altijd weer uitschrijven