Ruimte voor effectieve communicatie

Goede zorg en ondersteuning is alleen mogelijk door goede communicatie. Dit is in het bijzonder het geval als we communiceren met kwetsbare mensen zoals zieken, rouwenden of stervenden. Emotioneel, existentieel en fysiek leed kan bij hen extreem verweven zijn.

Goede communicatie wekt vertrouwen

Mensen communiceren op allerlei niveau’s – informatief, emotioneel – en via allerlei modaliteiten – stem, toon, lichaamstaal. Als we openstaan voor alle communicatie van de ander kunnen we meer inzicht krijgen in wat er werkelijk speelt en wat nodig is. Met goede communicatie wek je vertrouwen en bied je een gevoel van veiligheid.

De kracht van aandacht

Communicatie gaat niet alleen over gesprekstechnieken. Door de kwaliteit van onze aandacht en aanwezigheid kan iemand zich gehoord en gezien voelen, zelfs in een kort gesprek. Hierin is het belangrijker hoe we zijn als luisteraar dan wat we doen of zeggen.

Training in communicatie

Bij CareSpace bieden we diverse trainingen in communicatie- en luistervaardigheden, ondersteunend voor de patiënt/cliënt, maar ook voor ons als luisteraar. Deze methodes helpen je op basis van mens-tot-mens contact een echte relatie aan te gaan.

Activiteiten

Deep Listening Essentials

Deze ervaringsgerichte 2-daagse  Awareness-Centred Deep Listening Training (ACDLT®) biedt een unieke combinatie van elementen. Inzichten uit de psychologie en neurowetenschappen worden samengebracht met training in compassie en meditatie. We gebruiken onze natuurlijke capaciteit voor lichamelijk gewaarzijn, aanwezigheid (presentie) en compassie als hulpmiddelen in het luisteren.

Lees verder »

Cursus ‘Aanwezig zijn’ ONLINE

Hoe maken we wezenlijk contact met onze patiënten/cliënten ondanks de beperkingen van deze tijd? Afgelopen jaar heeft ons geleerd hoe belangrijk intermenselijk contact is tussen patiënten, familie en hulp/zorgverleners. Met de uitdaging van Corona werd het duidelijk dat andere middelen nodig zijn om dat contact

Lees verder »
“Men moet ondanks de vele mensen, de vele vragen, de veelzijdige studie, altijd een grote stilte met zich meedragen, waarin men zich steeds terugtrekken kan, ook temidden van het grootste gewoel en midden in het intensiefste gesprek.”
Etty Hillesum

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Op de hoogte blijven van onze trainingen, workshops, lezingen en andere activiteiten? Schrijf je nu in en ontvang 1x per maand een update.

Wanneer je je inschrijft ga je akkoord met ons privacy beleid. Na inschrijving kan je je altijd weer uitschrijven