Ruimte voor goede zelf-zorg

Goed voor jezelf kunnen zorgen is onmisbaar als het gaat om effectieve zorg en ondersteuning van anderen. Hoe beter we in ons vel zitten, hoe beter we om kunnen gaan met stress, verandering en verlies op de werkvloer. Én hoe meer voldoening we kunnen ervaren in ons werk en in het contact met patiënten/cliënten.

Grenzen bewaken

Onze trainingen en retraites voor zorg- en hulpverleners bieden praktische adviezen en handvatten voor het verlichten van stress. Maar ook van de impact die het aanzien van zwaar of langdurig lijden kan hebben. Deelnemers leren hoe ze momenten van ontspanning en rust kunnen creëren tijdens het werk. En hoe ze hun grenzen beter herkennen om burnout te helpen voorkomen.

Zelf-compassie

Zelf-compassie wordt in neurowetenschappelijk onderzoek steeds meer herkend als essentieel onderdeel van effectieve en duurzame zorg. Een gezonde relatie met je eigen lijden leidt vaker naar een begripvolle houding ten opzicht van anderen.

Activiteiten

Cursus ‘Aanwezig zijn’ ONLINE

Hoe maken we wezenlijk contact met onze patiënten/cliënten ondanks de beperkingen van deze tijd? Afgelopen jaar heeft ons geleerd hoe belangrijk intermenselijk contact is tussen patiënten, familie en hulp/zorgverleners. Met de uitdaging van Corona werd het duidelijk dat andere middelen nodig zijn om dat contact

Lees verder »

Self-Compassion Monthly Gathering ONLINE

We all need and deserve compassion, yet the person we can be hardest on is often ourselves. This can be especially true when we are caring for others, since we feel the focus should be on them and not on ourself. Practising self-compassion can help

Lees verder »
"Sommige nieuwere benaderingen van zelfzorg benadrukken de waarde van zelfbewustzijn of opmerkzaamheid bij de clinicus. Er is groeiend data die aantoont dat zelfgewaarzijn in zichzelf beschermend is. Zelfgewaarzijn kan de clinicus in staat stellen om zeer aanwezig, gevoelig afgestemd, goed begrenzend en, het belangrijkst, oprecht te zijn voor iemand die lijdt. Dit in zelfs de meest stressvolle situaties en op een manier dat voor de clinicus mogelijk maakt zowel te ontvangen als te geven tijdens de klinische afspraak.
Michael Kearney and Radhule Weininger uit "Awake at the Bedside: Contemplative teachings on palliative and end-of-life care"

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Op de hoogte blijven van onze trainingen, workshops, lezingen en andere activiteiten? Schrijf je nu in en ontvang 1x per maand een update.

Wanneer je je inschrijft ga je akkoord met ons privacy beleid. Na inschrijving kan je je altijd weer uitschrijven