Death Cafe in Tolhuistuin

Dit evenement is onderdeel van een reeks Death Cafe’s die in Tolhuistuin in Amsterdam plaatsvinden. Death Cafe’s zijn in de VK ontstaan vanuit een behoefte om openlijk en in een ongedwongen sfeer over de dood te kunnen spreken. Ze worden tegenwoordig over de hele wereld georganiseerd.

Deze bijeenkomsten van meestal maximaal 10 mensen zijn bedoeld als een vrijplaats waar iedereen openlijk kan spreken over allerlei onderwerpen rondom de dood. Onder genot van een kopje thee en wat lekkers, kunnen we onze verhalen, ervaringen en ideeën over de dood delen zonder te vrezen dat anderen daar niet voor openstaan.

Het kan bijvoorbeeld gaan over rouw en verlies, angst voor de dood, wensen rondom het sterven, bijna-dood ervaringen of het bijstaan van een naaste in hun stervensproces. Misschien spelen een van deze thema’s al een rol in jouw leven. Of misschien ben je nieuwsgierig en je wilt voor het eerst spreken over de dood. Wat jouw reden dan ook mag zijn, ben je welkom om mee te doen!

De gesprekken zullen gefaciliteerd worden door Lieke van Nood (rouw- en verlies begeleider) en Annie Birken (end-of-life coach en trainer). We hebben allebei de wens dat iedereen kan leren met ziekte, verlies en sterven om te gaan. Bij het aanbieden van Death Cafe’s willen we dat de dood meer bespreekbaar wordt en als onderdeel gezien wordt van het leven.

English-speakers are also welcome!

Data 2024: 14 maart / 25 april / 16 mei / 13 juni / 23 juli / 15 augustus / 19 september / 24 oktober / 14 november 

Tijden: 17.30 – 19.00 uur  (inloop vanaf 17.15 uur)

Locatie: Dit programma vindt buiten plaats in de Tuin van Tolhuistuin en bij slecht weer binnen. 

Ingang locatie: Tolhuisweg 3, 1031 CL Amsterdam

Kosten: op vrijwillige donatiebasis

Wil je graag meedoen? Meld je dan aan om je plaats te reserveren. Plaatsen zijn beperkt.

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Op de hoogte blijven van onze trainingen, workshops, lezingen en andere activiteiten? Schrijf je nu in en ontvang 1x per maand een update.

Wanneer je je inschrijft ga je akkoord met ons privacy beleid. Na inschrijving kan je je altijd weer uitschrijven