Ruimte voor meditatie

Door stress, vermoeidheid en zorgen kunnen we uit het oog verliezen wat nodig is voor onszelf en/of voor anderen. Hoe vinden we rust en helderheid tussen snel veranderende dingen, of creëren we rust voor een ander? Door te mediteren schep je de juiste ruimte en vertraag je stressreacties.

Door meditatie leer je je minder door je eigen zorgen en angsten te laten leiden en beter beslissingen te nemen. In plaats van druk te voelen, leer je jezelf kalm te houden, zelfs in stressvolle situaties.

Methode

De meditatie methode die wij bij CareSpace gebruiken is een authentieke methode uit de boeddhistische traditie. Naast mindfulness (aandachtig zijn) pas je gewaarzijn toe. Je ervaart een gevoel van helderheid en openheid, wat inzicht en rust met zich mee kan brengen.

Voordelen voor professionele zorgverleners

Voordelen voor mantelzorgers

Voordelen voor zieken/rouwenden

Online meditatieprogramma

Wil je graag een meditatieroutine opbouwen?

Samen met anderen mediteren kan een ideale manier zijn om deze gewoonte te creëren. Sinds maart 2020 bieden we 2 x per dag, 6 x per week online meditatiesessies samen met The Meditation Cafe !

 

“Het beoefenen van meditatie kan ons helpen onze “sanity” te bewaren en ons te verbinden met onze fundamentele goedheid. Dit kan therapeutisch en diep helend zijn voor zowel de zorgverlener als de zorgontvanger.”
Kirsten Deleo, vertaald uit “The Arts of Contemplative Care”

Meer over onze werkwijze

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Op de hoogte blijven van onze trainingen, workshops, lezingen en andere activiteiten? Schrijf je nu in en ontvang 1x per maand een update.

Wanneer je je inschrijft ga je akkoord met ons privacy beleid. Na inschrijving kan je je altijd weer uitschrijven