Ruimte voor aandacht en compassie in zorg

CareSpace biedt ondersteuning en training gebaseerd op meer dan 25 jaar ervaring in het werken met mantelzorgers, professionele zorg- en hulpverleners en getrainde vrijwilligers. Ons werk is gegrond in het toepassen van aandacht- en compassietraining in de meest persoonlijk uitdagende zorgsituaties.

Wij reiken vaardigheden aan om mensen mee bij te staan – maar tegelijkertijd bij jezelf te kunnen blijven. Zodat je in alle zorg en drukte gevoed en geïnspireerd blijft en niet overbelast raakt. Onze methoden zijn universeel bruikbaar, ongeacht levensovertuiging of religie.

Aandacht en compassie in de zorg

CareSpace is uniek in het gebruik van meditatie, compassietraining en contemplatieve methoden, als basis voor onze ondersteuning en training. Deze methoden vinden hun bron in o.a. de Boeddhistische traditie. Ze zijn wetenschappelijk onderbouwd als effectieve hulpmiddelen bij het trainen in communicatie- en luistervaardigheden – en goede zelf-zorg.

Mindfulness, meditatie en compassie zijn praktisch toepasbaar in allerlei zorgsituaties en kunnen helpen ons gevoel van welzijn, empathie en compassie te versterken – zelfs in het aanzicht van ernstige ziekte, pijn en sterven.

Aandacht en compassie in het luisteren

Onze luistersupport is iets wat we zien als een oefening in aanwezig zijn met compassie. In die zin kunnen we alle zorg die we bieden, zien als een betekenisvolle of spirituele activiteit. Aandacht, gewaarzijn en compassie in actie.
Wil jij ook getraind worden als luisteraar in ons team? Ons team is getraind in Awareness-Centred Deep Listening en/of Authentic Presence methodes. Neem contact met ons op als je meer wilt weten hierover.

Ben je een professionele zorgverlener? Lees hier meer over ons Contemplatieve zorgmodel.

Meer over onze werkwijze

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Op de hoogte blijven van onze trainingen, workshops, lezingen en andere activiteiten? Schrijf je nu in en ontvang 1x per maand een update.

Wanneer je je inschrijft ga je akkoord met ons privacy beleid. Na inschrijving kan je je altijd weer uitschrijven