Ruimte voor aandacht en compassie
in training en begeleiding

CareSpace biedt begeleiding, educatie en training gebaseerd op meer dan 25 jaar ervaring in het werken met mantelzorgers, professionele zorg- en hulpverleners en getrainde vrijwilligers. Ons werk is gegrond in het toepassen van aandacht- en compassietraining in de meest persoonlijk uitdagende zorgsituaties.

In de trainingen voor zorgprofessionals en hulpverleners reiken we vaardigheden aan om anderen mee bij te staan – maar tegelijkertijd bij jezelf te kunnen blijven. Zodat je in alle zorg en drukte gevoed en geïnspireerd blijft en niet overbelast raakt.

Onze methoden zijn universeel bruikbaar, ongeacht levensovertuiging of religie.

Aandacht en compassietraining in de zorg

Wij maken gebruik van meditatie- en compassiemethoden als basis voor onze training. Deze methoden vinden hun bron in o.a. de Boeddhistische traditie. Ze zijn wetenschappelijk onderbouwd als effectieve hulpmiddelen bij het trainen in communicatie- en luistervaardigheden – en goede zelf-zorg.

Mindfulness, meditatie en compassie zijn praktisch toepasbaar in allerlei zorgsituaties en kunnen ons gevoel van welzijn, empathie en compassie versterken – zelfs in het aanzicht van ernstige ziekte, pijn en sterven.

Compassietraining kan zelfs aantoonbare bescherming bieden tegen de symptomen van burnout.

Aandachtige, compassievolle begeleiding

Het proces van begeleiden zie ik als een oefening in aanwezig zijn met compassie.

Ik vind het belangrijk om iedereen te zien als een uniek persoon, los van diagnostische of andere labels. Ik geloof in de heelheid van de mens – dat iedereen de kracht heeft om eigen oplossingen en antwoorden te vinden. Dit proces probeer ik te faciliteren in plaats van (ongevraagde) adviezen te geven.

Tegelijkertijd is de oefening van compassie ook heel praktisch. Daarom help ik graag om manieren te vinden om deze oplossingen te realiseren.

Lees meer over onze werkwijze

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Op de hoogte blijven van onze trainingen, workshops, lezingen en andere activiteiten? Schrijf je nu in en ontvang 1x per maand een update.

Wanneer je je inschrijft ga je akkoord met ons privacy beleid. Na inschrijving kan je je altijd weer uitschrijven