Ruimte voor training en ondersteuning

Onze werkwijze is gebaseerd op meer dan 25 jaar ervaring met training en ondersteuning in de zorg rond leven en sterven. Onze programma’s zijn gericht op professionele zorgverleners, ’naasten’, mantelzorgers en vrijwilligers. CareSpace baseert zich o.a. op de contemplatieve methoden van mindfulness, meditatie en compassie. Deze bieden een praktische en toepasbare ondersteuning aan mensen die geconfronteerd worden met moeilijkheden, ziekte en dood.

Wij reiken vaardige middelen aan om mensen mee bij te staan – maar tegelijkertijd bij jezelf te kunnen blijven. Zodat je in alle zorg en drukte gevoed en geïnspireerd blijft en niet overbelast raakt. Onze methoden zijn universeel bruikbaar, ongeacht levensovertuiging of religie.

Meditatie en compassie in de zorg

CareSpace is uniek in het gebruik van meditatie, compassietraining en contemplatieve methoden, als basis voor onze ondersteuning en training. Deze methoden vinden hun bron in o.a. de Boeddhistische traditie. Ze zijn wetenschappelijk onderbouwd als effectieve hulpmiddelen bij het trainen in communicatie- en luistervaardigheden – en goede zelf-zorg.

Mindfulness, meditatie en compassie zijn praktisch toepasbaar in allerlei zorgsituaties en kunnen helpen ons gevoel van welzijn, empathie en compassie te versterken – zelfs in het aanzicht van ernstige ziekte, pijn en sterven.

Meditatie en compassie in het luisteren

Onze luistersupport is iets wat we zien als een oefening in aanwezig zijn met compassie. In die zin kunnen we alle zorg die we bieden, zien als een betekenisvolle of spirituele activiteit. Aandacht, gewaarzijn en compassie in actie.
Wil jij ook getraind worden als luisteraar in ons team? Ons team is getraind in Awareness-Centred Deep Listening en/of Authentic Presence methodes. Neem contact met ons op als je meer wilt weten hierover.

Ben je een professionele zorgverlener? Lees hier meer over ons Contemplatieve zorgmodel.

Hoe kunnen we je ondersteunen in jouw zorg voor anderen?