Ruimte voor contemplatieve zorgZelf-reflectie voor professionals

Zelf-reflectie is een belangrijk onderdeel van onze professionele ontwikkeling als zorg-  of hulpverleners. Door gebruik van aandachtsmethodes, kunnen we direct observeren wat we doen, voelen en denken in een bepaalde situatie. Hierbij krijgen we op een vriendelijke, niet-oordelende manier inzicht in onszelf en ons handelen. Dit biedt een waardevolle aanvulling op zelf-reflectieve analyse.

Een contemplatieve benadering

 

In de contemplatieve zorgbenadering vind je een zeer directe vorm van zelf-reflectie, die heel geschikt is voor het stilstaan bij fundamentele thema’s – aspecten van het leven die ons ten diepste raken, zoals ziekte, verlies en sterven. Deze benadering maakt het mogelijk om zelfs ongemakkelijke of pijnlijke dingen onder ogen te zien. Het is dus een zeer nuttig hulpmiddel in het omgaan met het lijden van zieken, stervende en rouwenden.

Voordelen van de contemplatieve zorgmodel

Inzicht krijgen in:

Meer handvatten om:

Lees hier meer over de praktische voordelen van meditatie, mindfulness en compassietraining.

Voor iedereen

Iedereen kan gebruik maken van de contemplatieve zorgbenadering. Het is een praktische manier om vanuit aandacht en compassie ons te verhouden met lijden, verlies en sterven. Een hulpmiddel om betekenis en waardigheid te vinden in wat ons diep raakt, maar ook in de kleine, dagelijkse dingen die we vaak uit het oog verliezen.  

De contemplatieve benadering van zorg is praktisch, nuchter, dynamisch en geëngageerd en biedt ons meer begrip en inzicht. Iedereen kan leren en profiteren van contemplatieve middelen en vaardigheden zoals mindfulness, meditatie en compassie."
Kirsten Deleo, vertaald uit “The Arts of Contemplative Care”

Meer over onze werkwijze

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Op de hoogte blijven van onze trainingen, workshops, lezingen en andere activiteiten? Schrijf je nu in en ontvang 1x per maand een update.

Wanneer je je inschrijft ga je akkoord met ons privacy beleid. Na inschrijving kan je je altijd weer uitschrijven