Wie is CareSpace?

Annie Birken

Oprichter CareSpace, trainer en begeleider

Hallo, ik ben Annie Birken en ik heb in 2018 CareSpace opgericht met één doel – dat iedereen de skills heeft voor het omgaan met de grote overgangen van ziekte, verlies en sterven. Of je nu zelf ziek bent, mantelzorg geeft of zorgprofessional bent. Of je jong, oud of gewoon nieuwsgierig bent naar de dood.

Ik ben in 1997 afgestudeerd bij Roehampton Institute in Londen met een post-HBO diploma in psychodynamische muziektherapie.

In Nederland heb ik vervolgens de wereld van de spirituele zorg ontdekt samen met de boeddhistische training in meditatie en compassie. Naast een traditionele 3-jarige retraite gevolgd te hebben (2006-9), heb ik intensieve training gevolgd bij Christine Longaker, auteur van “Het licht van afscheid”, Rosamund Oliver, ontwikkelaar van Awareness-Centred Deep Listening en Kirsten DeLeo, hoofdtrainer bij het Authentic Presence programma. Ik ben inmiddels zelf trainer geworden in het Authentic Presence curriculum en Awareness-Centred Deep Listening en geef ook cursussen aan een breed publiek over oa. spirituele thema’s rondom het sterven.

Sinds meer dan 20 jaar ben ik actief in het begeleiden van mensen in hun voorbereiding op het sterven. Eerst als vrijwilliger in de palliatieve zorg en binnen mijn eigen spirituele gemeenschap en later (sinds 2018) als onderdeel van mijn praktijk als begeleider en mentor voor (chronisch/ongeneeslijk) zieken.

Ik werk graag samen met:

Chantal Berger - CareSpace

Chantal Bergers

arts en consulent palliatieve zorg, trainer in Authentic Presence en Awareness-Centred Deep Listening

Chantal heeft meer dan 20 jaar als huisarts gewerkt en is sinds 2003 trainer/consulent in de palliatieve zorg. Haar aandachtsgebied is het omgaan met levensvragen (spirituele zorg) en het gebruik van meditatie en compassie in de zorg.  

 

Lieke van Nood - CareSpace

Lieke van Nood

rouw en verliesbegeleider en trainer in Awareness-Centred Deep Listening

Persoonlijke verlieservaringen maakten dat Lieke zich ruim vijftien jaar geleden is gaan verdiepen in hoe mensen in onze samenleving omgaan (of niet omgaan) met de dood. Welke psycho-sociale en spirituele ondersteuning is er mogelijk rondom ouderdom, ziekte en sterven? Ze heeft zich omgeschoold en is gaan werken in de palliatieve zorg, in hospices en verpleeghuizen. Daarnaast begeleidt ze als professioneel rouw- en verliesbegeleider mensen die te maken hebben met zingevingsvragen, verlies van gezondheid en/of verlies van een naaste. Dat doet ze o.a. vanuit haar eigen praktijk in Amsterdam.

Vanaf 2010 heeft ze trainingen gevolgd op het gebied van meditatie & compassie, Deep Listening en het toepassen van
contemplatieve methoden in de zorg.

 

Rosamund Oliver

Rosamund Oliver

internationale trainer en directeur ACDLT®

Rosamund Oliver richtte in 2003 de Deep Listening Training op, die nu in 5 landen gegeven wordt. In 1996 werd ze gekwalificeerd als UKCP geregistreerde psychotherapeut in Core Process Psychotherapy. Voor meer dan tien jaar had ze een privépraktijk in Noord-Londen en werkte ze bij de NHS voor psychiatrische zorg aan ouderen Haar speciale aandacht ging hierbij uit naar de problematiek als gevolg van verlieservaring.

Ze gaf les aan psychotherapeuten aan het Karuna Institute en in Zuid-Afrika en begeleidde verpleegsters in St. Joseph Hospice bij vaardigheden in meditatie- en mindfulness. Ze initieerde ook een gevangenis-meditatieproject in Noord-Londen. Ze heeft bijna 40 jaar meditatie-instructie gegeven, gebaseerd op haar uitgebreide persoonlijke training met diverse leraren.

Kirsten DeLeo

internationale trainer in contemplatieve zorg

Kirsten is een leraar op het gebied van contemplatieve zorg en leidt cursussen, workshops en retraites over de hele wereld. Al meer dan vijfentwintig jaar begeleidt zij terminaal zieke patiënten en hun families. Zij hielp met het pionieren van “Authentic Presence”, een van de eerste  trainingsprogramma’s in contemplatieve zorg rondom het levenseinde in de Verenigde Staten. Dit programma loopt nu ook in Ierland.

Kirsten is getraind in de Hakomi benadering van psychotherapie die gebaseerd is op mindfulness en heeft zich  al meer dan twintig jaar verdiept in boeddhistische studie en beoefening, inclusief een meditatie retraite van drie jaar. 

Ze is lid van de werkgroep van het boeddhistische ministerie van de Universiteit van Harvard in de VS.

CareSpace is een sociale onderneming!

Om ervoor te zorgen dat iedereen uitgerust is met de juiste vaardigheden om met ziekte, verlies en sterven om te gaan, bied ik training, educatie en begeleiding aan professionele zorg- en hulpverleners, (ongeneeslijk) zieken, mantelzorgers en iedereen die stil wil staan bij verandering en de dood.

CareSpace heeft een professioneel en ideëel doel, waarbij het belangrijker is om diensten voor iedereen financieel haalbaar te laten zijn, dan grote winst te maken. Ik geloof in de kracht van het geven. Daarom hanteer ik een flexibel tarief voor begeleiding. Als u meer kunt geven zorg ik ervoor dat iemand anders met weinig geld geholpen kan worden. Zo kunnen we er met elkaar voor zorgen dat de nodige ondersteuning om er voor een ander te zijn, binnen ieders reikwijdte komt.

Als deelnemer van een training of cursus kun jij ook een verschil maken: bij al onze trainingen en workshops is het mogelijk een plek te sponsoren voor iemand met minder financiële middelen.

Wil je meer weten over wat CareSpace voor jou kan betekenen?

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Op de hoogte blijven van onze trainingen, workshops, lezingen en andere activiteiten? Schrijf je nu in en ontvang 1x per maand een update.

Wanneer je je inschrijft ga je akkoord met ons privacy beleid. Na inschrijving kan je je altijd weer uitschrijven