Leren sterven, leren leven

Lang niet iedereen beseft dat je je kunt voorbereiden op het sterven. Dat je concrete stappen kunt nemen om rust en vertrouwen te vinden tijdens het stervensproces. Helaas, als we ernstig ziek zijn, is er vaak geen tijd of ruimte meer om daarbij stil te staan. Wat als we ons zouden verdiepen in het sterven terwijl we nog (relatief) gezond zijn? Terwijl we nog tijd en energie hebben om daarmee bekend te raken?

Nadenken over de dood hoeft niet alleen zwaar of verdrietig te zijn. Het kan juist veel perspectief op ons leven geven. Het kan ons in contact brengen met wat werkelijk van waarde is zodat we meer tijd kunnen besteden aan wat we écht belangrijk vinden. Jezelf voorbereiden op het moment van sterven kan houvast geven in een proces waar alle bekende referenties wegvallen.

 

Begeleiding

 

Hoe ziet een begeleidingstraject eruit?

Annie Birken begeleidt je in een proces van verkenning, zelfreflectie en innerlijke voorbereiding. Hierin word je bekend gemaakt met wat er kan spelen in de laatste levensfase, hoe dat kan zijn en wat helpt om dat proces aan te gaan. Je ontdekt wat je nú kunt doen om later klaar te kunnen zijn om in rust en vertrouwen te sterven.

 

Is deze begeleiding iets voor mij?

Het begeleidingstraject kan je helpen als je:

  • angsten hebt rondom de dood en/of het sterven
  • chronisch of ernstig ziek bent
  • (mogelijk) niet meer beter wordt

 

Cursus

 

Is de cursus ‘Leren sterven, leren leven’ iets voor mij?

Deze cursus is voor jou als je:

  • meer voldoening en vreugde in je leven zoekt
  • je prioriteiten helderder wilt maken
  • wilt leren loslaten
  • wilt leren anders om te gaan met je angsten
  • om allerlei redenen je tijdig wilt voorbereiden op het sterven

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Op de hoogte blijven van onze trainingen, workshops, lezingen en andere activiteiten? Schrijf je nu in en ontvang 1x per maand een update.

Wanneer je je inschrijft ga je akkoord met ons privacy beleid. Na inschrijving kan je je altijd weer uitschrijven