Ruimte voor expertise versterking

Omgaan met menselijk leed als professionele zorg- of hulpverlener lijkt vanzelfsprekend. Maar vind je altijd een manier om alles een plek te geven? En wat doe je met de existentiële vragen en angsten van je patiënten / cliënten? CareSpace trainingen, thema-avonden en retraites bieden ruimte om nieuwe vaardigheden te leren en ook op adem te komen.

Activiteiten

Trainingsweekend voor professionele zorg- en hulpverleners en getrainde vrijwilligers. Effectief in kunnen spelen op de behoeften van onze patiënten/ cliënten, is een continue uitdaging op zowel professioneel als op een diep persoonlijk niveau. Compassievol aanwezig zijn leert ons praktische vaardigheden ter ondersteuning in de zorg voor en communicatie met anderen.
Trainingsdag voor professionele zorg- en hulpverleners.  Deze ervaringsgerichte en interactieve cursus is bedoeld voor iedereen die de basiselementen van de krachtige Deep Listening-methode wil leren en zijn luistervaardigheden verder willen ontwikkelen. Deelnemers beschrijven de methode als prettig en transformatief: we gebruiken de kracht van aanwezig zijn terwijl we luisteren, zodat
Trainingsdag voor professionele zorg- en hulpverleners en getrainde vrijwilligers. Professioneel zorgen voor anderen kan diep vervullend en betekenisvol zijn. Toch kunnen we uitgeput en moedeloos raken als we langdurig geconfronteerd worden met (ernstige) ziekte, sterven en rouw. We lopen daardoor het risico van burnout op, ook al zijn we heel
"Verhoging van positiviteit, optimisme, mindfulness, sensitiviteit en compassie zijn niet alleen voordelig voor de relatie met onze patiënten. Het zijn life skills die ons goed van pas komen in werk- en familierelaties en leiden tot aanzienlijke persoonlijke groei."
Dr. Robin Youngson uit Time to Care: Hoe je van je werk en je patiënten kunt houden"